Matematik

Lineære sammenhæng HJÆLP

13. september 2018 af merefortabtendfortabt - Niveau: C-niveau

Nogen der kan forklare, kort og præist, hvad en lineær sammenhæng er og hvordan man kan spotte en


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2018 af mathon

En lineær sammenhæng mellem to variable \small x\textup{ og }y
kan udtrykkes:
                               \small y=ax+b      \small \left ( \textup{a og b er konstanter}\right )

For to vilkårlige forskellige punkter \small (x_1,y_1)\textup{ og }(x_2,y_2)
gælder:
                               \small \small \frac{\Delta y}{\Delta x}=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}=a
 


Svar #2
13. september 2018 af merefortabtendfortabt

Men hvordan ved jeg hvordnår linjen/regressionen er lineær?

Skal jeg så til at finde a og b eller hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2018 af mathon

Regressionen giver dig \small a\textup{ og }b
og 
          \small R^2\approx 1


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2018 af ringstedLC

#2

Men hvordan ved jeg hvordnår linjen/regressionen er lineær?

Skal jeg så til at finde a og b eller hvordan?

Du "spotter" en lineær sammenhæng, når en størrelse stiger eller falder med en konstant, hvergang variblen øges med én. Ex.: Afstand = Hastighed * tid.

Hvis der en startværdi for variabel = 0, fås Afstand = Hastighed * tid + startværdi.

Funktioner og sammenhænge kan være lineære, - linjer (grafer) er enten rette eller kurver.


Skriv et svar til: Lineære sammenhæng HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.