Matematik

Ulighed: \frac { 1 } { ( 2 N + 3 ) ( N + 1 ) ! } \leq 10 ^ { - 3 }

15. september 2018 af anonym000 - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan isolerer jeg N

\frac { 1 } { ( 2 N + 3 ) ( N + 1 ) ! } \leq 10 ^ { - 3 }

?

mvh.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2018 af AskTheAfghan

Hvad er spørgsmålet helt præcis? Man kan ikke isolere det helt stringent. Hvis det handler om at undersøge hvilke værdier af N der opfylder uligheden, kan du gøre det på følgende måde. Du kan se, at venstresiden er aftagende, så kan man finde et naturligt tal M sådan at venstresiden vil være mindre end eller lig med 10-3 for alle N≥M.

[Hint: Uligheden er ækvivalent med (2N + 3)(N + 1)! ≥ 1000. Overvej hvorfor M = 4 virker.]


Svar #2
15. september 2018 af anonym000

#1 

Det har jeg gjort. Fandt at for N=4 holder uligheden.

Det er ikke pensum at vi skal kunne løse dette analytisk, men det kunne nu være meget sjovt at være i stand til at gøre det alligevel.

- - -

...............


Skriv et svar til: Ulighed: \frac { 1 } { ( 2 N + 3 ) ( N + 1 ) ! } \leq 10 ^ { - 3 }

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.