Matematik

Proportionalitet

17. september 2018 af Jette1234567 - Niveau: A-niveau

Jeg skal svare på, om to talrækker p og q er proprotionale: værdierne er for P: -4, 3,3 og 11,6

for Q er de -9,6 ,   7,92   og  27, 84

Kan nogen hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2018 af mathon

                      \small \{-9.6,7.92,27.84\}/\{-4,3.3,11.6\}=\(2.4,2.4,2.4\)    

\small \textup{alts\aa \ proportionalitet.}


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2018 af SuneChr

Hvis

\frac{-4}{-9,6}=\frac{3,3}{7,92}=\frac{11,6}{27,84}
er de to talrækker proportionale.


Svar #3
17. september 2018 af Jette1234567

Mange tak, men det er to forskellige svar; er det ligemeget, om man dividerer p med q eller omvendt?

-Og i givet fald hvorfor så egentlig?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2018 af mathon

Kravet er, at forholdet er konstant uanset konstanten.


Svar #5
17. september 2018 af Jette1234567

1000 tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Proportionalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.