Matematik

bestem forskriften

19. september 2018 af NinjaGrethe - Niveau: B-niveau

Da jeg ikke er så stærk i funktioner, beder jeg om hjælp til denne, gerne med medfølgende forklaring.

Grafen for en linær funktion F går igennem punkterne P(-6,4) og Q(2,8)

Bestem forskriften for F


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2018 af mathon

                     \small \small f(x)=y=ax+b
\small \textup{hvor}
                     a=\frac{8-4}{2-(-6)}=\frac{1}{2}
\textup{hvoraf}
                     y=\tfrac{1}{2}x+b


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2018 af mathon2 (Slettet)

Vedhæftet fil:Funktion.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2018 af mathon

\small \textup{hvor}
                     a=\frac{8-4}{2-(-6)}=\frac{1}{2}
\textup{hvoraf}
                     y=\tfrac{1}{2}x+b                \small \textup{og du v}\mathrm{\acute{e}}\textup{d, at Q(2,8) ligger p\aa \ linjen}

                     \small 8=\tfrac{1}{2}\cdot 2+b

                     \small b=7
\small \textup{dvs}
                     \small f(x)=\tfrac{1}{2}x+7


Skriv et svar til: bestem forskriften

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.