Matematik

forskrift

20. september 2018 af perkere - Niveau: C-niveau

En lineær funktion f er givet ved forskriften: f(x) = b*x-5*b

a) Bestem skæringspunktet mellem grafen for f og koordinatsystemets x-akse.

Hvad gør jeg?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. september 2018 af swpply (Slettet)

Du skal løse ligningen:

                       f(x) = 0

det vil altså sige ligningen:

                  bx-5b = 0.

Hvis du med x_0 benævner løsningen til ovenstående ligningen, da skære linjen x-aksen i punktet (x_0,0).


Svar #2
20. september 2018 af perkere

Hvorfor giver den 0?


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. september 2018 af PeterValberg

Det er fordi, at funktionsværdien er lig med 0, når grafen for f skærer x-aksen.
Derfor skal du løse ligningen f(x) = 0 altså bx - 5b = 0 for at finde værdien for b

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
20. september 2018 af perkere

Tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2018 af swpply (Slettet)

#3

Det er fordi, at funktionsværdien er lig med 0, når grafen for f skærer x-aksen.
Derfor skal du løse ligningen f(x) = 0 altså bx - 5b = 0 for at finde værdien for b

Dette er tydeligvist en tastefejl :-)

Det er x du skal finde ligningen bx - 5b = 0.


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. september 2018 af PeterValberg

#5 Ja, det var en tastefejl :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.