Matematik

Vilkårlig trekant

21. september 2018 af ChristianHEstbæk (Slettet) - Niveau: B-niveau

I vedhæftede opgave har jeg løst opgave a

Jeg har fået BC=10.12

Jeg forstår blot ikke hvordan jeg skal finde hb i opgave b??

Er der nogen der kan hjælpe?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2018 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. september 2018 af mathon

\small \textbf{b)}

             \small h_b=5\cdot \sin(180\degree-114\degree)=5\cdot \sin(114\degree)=4.57       


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. september 2018 af Eksperimentalfysikeren

hb danner sammen med AB og forlængelsen af AC en retvinklet trekant. Du skal bruge formlen for modstående katete i en retvinklet trekant. Du kan nemt finde vinklen overfor hb, men du kan faktisk også benytte vinkel A direkte, da sin(π-v) = sin(v) eller i grader: sin(180º-v) = sin(v).


Skriv et svar til: Vilkårlig trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.