Matematik

Finde ligningen for en ret linje udfra et punkt og hældningen

23. september 2018 af honeypottitbit (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg har en opgave der lyder følgende:

Den rette linje n, går igennem punktet  C(-7, 2); og har hældningskoefficient 3.

Bestem en ligning for n.

Jeg har fundet en formel der lyder sådan her: y-y0=a*(x-x0)

Men jeg er i tvivl om hvordan jeg bruger den? Hvad er det nu y0 og x0 er??


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2018 af StoreNord

n(x)=3x+b
n(-7) = 3·(-7)+b=2

Løs ligningen    3·(-7)+b=2       med hensyn til b


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2018 af mathon

           \small (x_o,y_o)=(-7,2)\quad a=3

            \small y-y_o=a\cdot (x-x_o)


Skriv et svar til: Finde ligningen for en ret linje udfra et punkt og hældningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.