Matematik

Differentialregning

24. september 2018 af Sofusfelix (Slettet) - Niveau: B-niveau

I en virksomhed er omsætningen R ( i kr.) af en vare givet ved funktionen med forskriften 

R(x) = -x^2 + 502x     ,     25 ≤ x ≤ 475 

Bestem den største mulige omsætning.

Nogen der kan sende et link, eller ved hvordan jeg starter?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. september 2018 af mathon

Bestem den størst mulige omsætning = bestem \small \small R(x_o) for det \small x_o, for hvilket \small \small R{\, }'(x_o)=0\textup{ og omkring hvilket}
\small \textup{fortegnsvariationen for }R{\, }'(x)\textup{ er}\quad +\quad 0 \quad -


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. september 2018 af OliverHviid

Den største mulige omsætning kræver R'(x)=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2018 af peter lind

eller toppunktet for parablen


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2018 af mathon

...i det her tilfælde toppunktet for parablens 2.koordinat:

                                                   \small c-a\cdot {x_T} ^2=0-(-1)\cdot 251^2=63001


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2018 af mathon

\small \textbf{\textsl{eller}}
               R{\, }'(x)=-2x+502=0

                              x=251

               \begin{array}{llc} \textup{fortegnsvariation}\\ \textup{for }f{\, }'(x)\textup{:}&\; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; +\; \; \;\; 0\; \; \;\; \; \ -\\ &\textup{x:}\qquad0\qquad 251\\ \textup{ekstrema:}&\; \; \; \; \;\; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \textup{gl. m}\\ \textup{monotoni}\\ \textup{for f(x):}&\; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \textup{voks}\; \; \; \; \; \;\; \; \textup{aft} \end{array}

               R_{max}=R(251)=63001


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.