Matematik

på en annuitetsopsparing indbetales hvert halvår 7000 kr den årlige rente er 2.3%

25. september 2018 af blasterman18 - Niveau: C-niveau

på en annuitetsopsparing indbetales hvert halvår 7000 kr den årlige rente er 2.3% 

1) beregn den tilsvarende halvårlige procentvise rente 

2) beregn indestående på kontoen umiddelbart efter indbetaling nr 8


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2018 af Moderatoren


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2018 af mathon

          \small (1+r_{halv})^2=1+r_{hel}

           \small 1+r_{halv}=(1+r_{hel})^{\frac{1}{2}}

           \small \frac{p_{halv}}{100}=(1+r_{hel})^{\frac{1}{2}}-1

           \small p_{halv}=\left ((1+r_{hel})^{\frac{1}{2}}-1 \right )\cdot 100\%


Skriv et svar til: på en annuitetsopsparing indbetales hvert halvår 7000 kr den årlige rente er 2.3%

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.