Matematik

andengradsligning en løsning

26. september 2018 af sea789 - Niveau: B-niveau

Hej allesammen. Jeg har fået følgende opgave:

Bestem den sammenhæng, der er mellem tallene a og c, når andengradsligningen ax2+2x+c=0 har netop en løsning.

Hvordan bestemmer man den sammenhæng der er mellem a og c, når andengradsligningen har en løsning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2018 af guuoo2 (Slettet)

Sæt diskriminanten lig 0 (når der er 1 løsning er d=0), og isoler a eller c.


Svar #2
26. september 2018 af sea789

#1

Sæt diskriminanten lig 0 (når der er 1 løsning er d=0), og isoler a eller c.

hvordan gør man det, når den eneste information, er at b=2?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2018 af guuoo2 (Slettet)

           d = 0
b2 - 4ac = 0
  4 - 4ac = 0      <- som er sammenhængen mellem a og c. Isoler evt. a eller c.


Skriv et svar til: andengradsligning en løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.