Matematik

Tretrinsregel til 3x^2-2x

26. september 2018 af NillerB12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey, sidder her og skal udlede differentialkvotienten af g(x)=3x^2-2x. Kan regne ud at det skal blive 6x^2-2, men får -6x+2. Tænker der må være en parentes gal et eller andet sted. 

Er der én der kan vise en step-by-step løsning af denne?

Mange tak på forhånd ;))


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. september 2018 af swpply (Slettet)

\begin{align*} g(x+h)-g(x) &= 3(x+h)^2 - 2(x+h) - (3x^2 - 2x) \\ &= 3x^2 + 3h^2 + 6xh - 2x - 2h - 3x^2 + 2x \\ &= 3h^2+6xh-2h \end{align*}

Hjælper dette ?


Svar #2
26. september 2018 af NillerB12 (Slettet)

Ja, det giver straks bedre mening, for lader man ?x gå imod nul, så står vi jo tilbage med det resultat vi ønskede.

Tak for den hjælpende hånd ;))


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2018 af guuoo2 (Slettet)

Tænker der må være en parentes gal et eller andet sted.

Hvad har du gjort? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2018 af swpply (Slettet)

#2
 for lader man ?x gå imod nul, så står vi jo tilbage med det resultat vi ønskede

Nej, du mangler stadig at dividere med h for at få sekanthældningen (også kaldet differenskvotienten) og det er grænsen for h (ikke x) gående imod nul af denne sekanthældningen der giver differentialkvotienten.

Altså du mangler

                      \begin{align*} \frac{g(x+h)- g(x)}{h} &= \frac{3h^2+6xh-2h}{h} \\ &=3h+6x-2 \end{align*}

og find grænsen for h gående imod nul af ovenstående.


Svar #5
26. september 2018 af NillerB12 (Slettet)

Kan se jeg havde ganget den forkert ud med henblik på andett trin i #1 svar


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. september 2018 af swpply (Slettet)

Se svar #4


Svar #7
26. september 2018 af NillerB12 (Slettet)

#?x gå imod nul" forsøgte her at skrive delta som tegn eller h (i dit tilfæde). Er godt klar over, at der skal divideres med dette (tænkte bare det gav lidt sig selv)


Svar #8
26. september 2018 af NillerB12 (Slettet)

Den er ihvertfald løst korrekt nu


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. september 2018 af swpply (Slettet)

#7 Det er helt iorden. Jeg ville blot være sikker på at du noget helt og rigtig i mål ;-)

#8 Dejligt at høre. Fortsat god studielyst :-)


Skriv et svar til: Tretrinsregel til 3x^2-2x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.