Matematik

hindbærmuffins

29. september 2018 af shain - Niveau: 9. klasse

Har hjælp til opgaverne fra og med 1.2 til og med 1.5

1.2 Hvor mange kcal (kilokalorier) er der i 100 g hindbærmuffins? 952kj/4,2kj korrekt?

Vis, at højden i papirformen til en muffin er ca. 3,5 cm. Her skal jeg kende rumfanget men det gør jeg ikke. Jeg regner først rumfang ud og så finder jeg højden vha. ligningsløsning korrekt?

1.4 Hvor mange dl kan der være i en papirform til en muffin? Skal jeg regne rumfang ud her?



Hvordan kan man ved hjælp af cirkeldiagrammet beregne,
at 35 % af energifordelingen er fedt. Her skal jeg vise at 35 % af energien kommer dra fedt. 35% i grader svarer til 126 grader. 126/360*100=35% Er dette korrekt?

billed til opgaven

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2018 af mathon


Brugbart svar (2)

Svar #2
29. september 2018 af mathon

1.3
          Brug Pythagoras

1.4
          \small V=\tfrac{\pi }{12}\cdot \left ( 3.5\; cm \right )\cdot \left ( D^2+d^2+D\cdot d \right )

1.5
          \small 35\%\equiv 126\degree


Svar #3
29. september 2018 af shain

Skal jeg bruge Pythagoras vha. af skitsen?
Er det korrekt, at jeg skal lave nogen hjælpe linier på skitsen så jef får en retvinklet trekant ud af det?

Svar #4
29. september 2018 af shain

opgave 1.2 Er den rigtig 952kj/4,2kj?

Brugbart svar (1)

Svar #5
29. september 2018 af mathon

#3
            Ja
            Ja

1.2
            \small \frac{952\; kJ}{4.2\; \tfrac{kJ}{kcal}}=226.7\; kcal


Svar #6
29. september 2018 af shain

ok tak og go weekend

Svar #7
30. september 2018 af shain

I opg. 1.3 kan jeg ikke få det til at give 3,5 cm. Ved ikke hvad jeg laver forkert. Har lavet en hjælpelinie så jeg får en retvinklet trekant. Store diameter er 7 cm og lille diameter er 5 cm. Det lille stykke som går udfra er hosliggende katete er 7-5= 2 cm

h^2+2^2= 3,6^2

h= 2,99 cm og det er forkert. Håber en der kan se hvad jeg laver forkert. Jeg skal findes lille a som er modstående katete= h

Brugbart svar (0)

Svar #8
30. september 2018 af mathon


Skriv et svar til: hindbærmuffins

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.