Matematik

matematik C

29. september 2018 af rezanr (Slettet) - Niveau: C-niveau

 

  I tabellen ses en opgørelse over den årlige eksport af levende svin ud af Danmark i perioden 2006 Find yderligere oplysninger for perioden 2013 - 2017 ved følgende link : http://www.lf.dk/tal - og - ana- lyser/statistik/svin/eksport - af - levende - svin   2) Fremstil ved regression en matematiske model over sammenhængen (anvend alle data). Undersøg herunder hvilken model (lineær eller eksponentiel), der passer bedst til datasættet. Begrund valget.   3) Benyt den fremstillede model til at bestemme en prognose for størrelsen af svine eksporten ud af Danmark for 201 8 .   4) Se igen på data og modellen fra før. Passer modellen til data? Var det relevant at anvende alle data for at lave prognosen for 2018? Har I et bedre forslag til en model og en prognose for 2018?   5)Benytogsåjeres modeltil atlaveen prognose for, hvornår svinetransporten ud af Danmarkviloverstige20 mio. svin   jeg har løst det første 3 opgave mangler de sidste 2   kan i hjælpe mig med, at forstå dem?    

 

Vedhæftet fil: 2018-09-29_145737.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2018 af OliverHviid

Ja...? Hvor er dine egne forsøg??


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2018 af StoreNord

Som opgaven siger, skal du hente tabellerne fra 2013 til 2017 og lave regression på
ialt-tallene.
Ignorèr 2018


Brugbart svar (2)

Svar #3
29. september 2018 af janhaa

beste tilpasning: e^ax:

f(x)=4,157*e^{0,211x}\\ \\ R^2=0,983


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2018 af ringstedLC

Hvad forstår du ikke i 4)?

5)

\begin{align*} y_{Model} &= 20 \Rightarrow x =\;? \\ \AA rstal &=2006+x \end{align}


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2018 af StoreNord

Mærkeligt. I libreoffice ser jeg kun data fra 16, 17 og 17.


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. september 2018 af StoreNord

Jeg mener:
Mærkeligt. I libreoffice ser jeg kun data fra 16, 17 og 18.


Svar #7
01. oktober 2018 af rezanr (Slettet)

Den er min løsning til de først 3 spørgsmåler

Vedhæftet fil:modul2.docx

Brugbart svar (0)

Svar #8
01. oktober 2018 af StoreNord

Jeg tror du skal lave en sammenhængende model for perioden 2013 - 2017; altså ikke 2018.

Måske skal du endda starte i 2006?


Brugbart svar (1)

Svar #9
01. oktober 2018 af StoreNord

Her er min løsning til opgave 2:
Skærmbillede fra 2018-10-01 23-09-25.png


Svar #10
02. oktober 2018 af rezanr (Slettet)

#9

Her er min løsning til opgave 2:
Skærmbillede fra 2018-10-01 23-09-25.png

#4

Hvad forstår du ikke i 4)?

5)

\begin{align*} y_{Model} &= 20 \Rightarrow x =\;? \\ \AA rstal &=2006+x \end{align}

Hvor kommer 20 fra?


Svar #11
02. oktober 2018 af rezanr (Slettet)

#3

beste tilpasning: e^ax:

f(x)=4,157*e^{0,211x}\\ \\ R^2=0,983

hvordan fandt den beste tilpasning? hvor kommer 4.157 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #12
02. oktober 2018 af ringstedLC

#10: "5)Benytogsåjeres modeltil atlaveen prognose for, hvornår svinetransporten ud af Danmarkviloverstige20 mio. svin".

Jeg går ud fra, at det du har forsøgt at skrive, betyder: 5) Benyt også jeres model til at lave en prognose for, hvornår svinetransporten ud af Danmark vil overstige 20 mio. svin. Du sætter modellens værdi til 20 og beregner x.


Brugbart svar (0)

Svar #13
02. oktober 2018 af StoreNord

#11     Den bedste tilpasning er dèn, der har den højeste R2-værdi. Enten den lineære tilpasning eller den eksponensielle tilpasning.


Brugbart svar (0)

Svar #14
02. oktober 2018 af StoreNord

#11
f(x)=4,157*e^{0,211x}
Så er startværdien   f(0)=4,157*e^{0} = 4,157 eller ca  4,3 millioner som i år 2006.


Skriv et svar til: matematik C

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.