Bioteknologi

MnO4− i overskud.

30. september 2018 af 1233322 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Ved en syntese af salicylsyre blandes 2,0 g salicin med 100 mL 0,2 M KMn=4, og der tilsættes svolvsyre. Reaktionsblandingen koger under tilbagesvaling. Efter endt reaktion og oprensning er der fremstillet 0,65 g salicylsyre.

Vis, at der er MnO4- i overskud.

Reaktionsskemaet: 

12 H+ + 5 C7H8O2 + 4 MnO4- -> 5 C7H6O3 + 4 Mn2+ + 11 H2O

M(salicin) = 286,28 g/mol
M(KMnO4) = 158,03 g/mol
M(salicylsyre) = 138,12 g/mol


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2018 af Kyrenia (Slettet)

MNO4- i overskud

Opgaven er besvaret i Studieportalen 30. maj 2007

Skriv i søgefeltet på din computer MnO4- i overskud så kan du finde besvarelsen


Svar #2
30. september 2018 af 1233322 (Slettet)

#1

MNO4- i overskud

Opgaven er besvaret i Studieportalen 30. maj 2007

Skriv i søgefeltet på din computer MnO4- i overskud så kan du finde besvarelsen

Hej,
Jeg har kigget på det, men det ser ud til, at det er forkert, fordi man skal finde det aktuelle molforhold og ikke det teoretiske overskud af MnO4 i gram.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2018 af Kyrenia (Slettet)

Hej

Prøv at kigge på besvarelsen 4 . februar 2010 . Du skal åbne den vedhæftede fil

Skriv i søgefeltet på din computer MNO4- i overskud ( Samme hjemmeside som før )


Svar #4
30. september 2018 af 1233322 (Slettet)

#3

Hej

Prøv at kigge på besvarelsen 4 . februar 2010 . Du skal åbne den vedhæftede fil

Skriv i søgefeltet på din computer MNO4- i overskud ( Samme hjemmeside som før )

Hej, 
jeg har lige kigget på dokumentet og jeg er nået frem til de samme tal for de aktuelle stofmængder i mol, men hvordan kommer man frem til 14,3? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2018 af Kyrenia (Slettet)

Hej

mol MNO4-      = (.006986 · 4 ) / 5 = .0055888 mol ( Den mængde der teoretisk skal bruges)

Mol forhold = (.02/ .005588) · 4 = 14.3


Svar #6
30. september 2018 af 1233322 (Slettet)

#5

Hej

mol MNO4-      = (.006986 · 4 ) / 5 = .0055888 mol ( Den mængde der teoretisk skal bruges)

Mol forhold = (.02/ .005588) · 4 = 14.3

Er det også sådan jeg skal beregne for 3,4?


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. september 2018 af Kyrenia (Slettet)

  Molfohold Salicylsyre er (.004706/.006986) · 5 = 3.36 = 3.4


Svar #8
30. september 2018 af 1233322 (Slettet)

#7

 (.004706/.006986) · 5 = 3.36 = 3.4

Tusind tak for hjælpen!! 


Skriv et svar til: MnO4− i overskud.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.