Matematik

Bestem et 95%-konfidensinterval for middelværdien μ .

04. oktober 2018 af Davis2000 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan bestemmes konfidensinterval, når middelværdien er 18,94?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2018 af swpply (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2018 af swpply (Slettet)

Bestem a således at    

                        \text{Pr}(-a\leq X\leq a) = 0.95 \quad\Leftrightarrow\quad \frac{1}{\sqrt{2\pi\sigma^2}}\int_{-a}^a e^{-\frac{(x-\mu)^2}{2\sigma^2}}dx = 0.95

Da er 95%-konfidensintervalet givet ved [-a,a].

Som du sikkert kan se afhænger 95%-konfidensintervalet også af spredningen og ikke kun middelværdien for normalfordelingen.


Skriv et svar til: Bestem et 95%-konfidensinterval for middelværdien μ .

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.