Matematik

Integralregning - under x-aksen

05. oktober 2018 af MariaJK (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Hvad menes der med at integrarer under x-aksen? Nogle der har et eksempel? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2018 af peter lind

Man integrerer ikke unde x-aksen. Du mener formodentlig art du skal finde et areal mellem x-aksen og en kurve der forløber under x-aksen. I dette tilfælde er funktionen for grafen negativ


Svar #2
05. oktober 2018 af MariaJK (Slettet)

Ja lige præcis. Kan du evt vise et eksempel?  


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2018 af peter lind

∫-x2dx


Svar #4
06. oktober 2018 af MariaJK (Slettet)

Kan du evt regne den og give mig et andet eksempel som jeg selv skal regne? 


Svar #5
06. oktober 2018 af MariaJK (Slettet)

Det er uden hjælpemidler


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. oktober 2018 af peter lind

M1 = |[-x3/3]| =|-1/3| = 1/3

∫-x4dx


Svar #7
06. oktober 2018 af MariaJK (Slettet)

Dvs, arealet bliver 1/3? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. oktober 2018 af peter lind

ja


Svar #9
06. oktober 2018 af MariaJK (Slettet)

Jeg skal lige forstå det korrekt: 
 

Bliver -x^3/3 til -1/3? 

Men er -x^3 og 3 ikke to forskellige led? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. oktober 2018 af peter lind

ja  for x=1. (-1)3 = -1


Svar #11
06. oktober 2018 af MariaJK (Slettet)

Jeg forstår det ikke helt. Kan du slå det ud i pap?  


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. oktober 2018 af peter lind

(-1)3 = (-1)*(-1)2 = -1*1=-1


Svar #13
06. oktober 2018 af MariaJK (Slettet)

Hvad med 3? Ændrer den sig ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #14
06. oktober 2018 af SuneChr

Vi skal beregne arealet A , begrænset af kurven for f(x) = - x2 , x-aksen og linjen med ligningen x = 1.
Da kurven, i intervallet 0 ≤ x ≤ 1 , ligger under x-aksen i hele sit forløb, vil det bestemte integral, som
bestemmer arealet af punktmængden være negativ. Det gør ikke så meget. Vi kan redde situationen ved at sætte integralet indenfor numerisktegn. Vi får nu en positiv værdi for arealet:
               A = | 01- x2 dx | = |[- 1/3x3]01| = |- 1/3| = 1/3


Brugbart svar (0)

Svar #15
06. oktober 2018 af peter lind

nej


Svar #16
06. oktober 2018 af MariaJK (Slettet)

∫-x4dx = M1 = |[-x4/4]| =|-1/4| = 1/4

Er dette korrekt? 


Brugbart svar (0)

Svar #17
06. oktober 2018 af SuneChr

At integralet bliver negativt giver kun mening at sige, når der er integrationsgrænser, altså det bestemte integral.
For funktionen f (x) = - x4 har vi under samme omstændigheder som for   (- x2) :
              A = | 01- x4 dx | = |[- 1/5x5]01| = |- 1/5| = 1/5


Brugbart svar (0)

Svar #18
06. oktober 2018 af ringstedLC

Du skal skelne mellem bestemte- (m. interval) og ubestemte integraler.

Det kan anbefales konsekvent at bruge den numeriske værdi, når det er arealer.


Skriv et svar til: Integralregning - under x-aksen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.