Fysik

Farten?

06. oktober 2018 af Jens8999 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En sten løsner sig ved toppen af en stejl klippe og falder frit til en vej ved klippens fod. 

Stenen vejer 320 g, og klippens højde er 150 m.

Beregn størrelsen af den potentielle og den kinetiske energi ved klippetoppen. Vælg nulhøjden for den potentielle energi ved vejen.

Ekin=1/2*m*v

Hvordan finder jeg frem til v? Hvilken formel skal jeg benytte mig af? v=g*t kan jeg jo ikke bruge, for jeg kender ikke t?


Svar #1
06. oktober 2018 af Jens8999 (Slettet)

2. Find den potentielle og den kinetiske energi, når stenen er nået halvvejs ned til vejen


Svar #2
06. oktober 2018 af Jens8999 (Slettet)

Altså, ved klippetoppen må v=0, så Ekin er vel også = 0? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2018 af peter lind

ja


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. oktober 2018 af mathon

     \begin{array}{rcl} \textup{Energien lige over vejen}&=&\textup{Energien ved klippetoppen}\qquad \textup{(n\aa r der ses bort fra luftmodstanden)}\\ \tfrac{1}{2}\cdot m\cdot v^2&=&m\cdot g\cdot h\\ \tfrac{1}{2}\cdot v^2&=& g\cdot h\\ v&=&\sqrt{2\cdot g\cdot h} \end{array}

     


Skriv et svar til: Farten?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.