Matematik

Kan man omregne m2 til m3?

07. oktober 2018 af ChristyTric3e - Niveau: 9. klasse

Hej, 

Der skal være et lag under fliserne på 15 cm. Jeg køber sække med 1 m3. Terrasserne er henholdvis 9*7 og 5*7.

0,15·9·7=9,45
0,15·5·7=5,25
5,25+9,45=14,7

Hvordan skal jeg omregne 14,7 m2 til m3?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2018 af mathon

    Nej.

    Brug for gruset 
                                V=h\cdot A=\left (0.15\; m \right )\cdot l\cdot b


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2018 af mathon

              \begin{array}{lrclr} &\textbf{\textsl{GRUSBEHOV}}\\\\ \textup{terrasse 1}&V_1=\left (0.15\; m \right )\cdot \left (9\: m \right )\cdot \left (7\; m \right )&=&m^3:&9.45\\ \textup{terrasse 2}&V_2=\left (0.15\; m \right )\cdot \left (5\: m \right )\cdot \left (7\; m \right )&=&m^3:&\underline{5.25}\\ \textup{samlet grusvolumen:}&&&m^3:&14.70 \end{array}


Svar #3
07. oktober 2018 af ChristyTric3e

Så det vil sige, at jeg skal bruge 15 sække?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2018 af mathon

     Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2018 af ringstedLC

Se #2:

Når du ganger m med m med m, så får du m3, altså et volume eller rumfang.

Når du ganger med m, så får du m2, altså et areal.


Skriv et svar til: Kan man omregne m2 til m3?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.