Matematik

Beder om hjælp:)

07. oktober 2018 af hejmeddigsakaj (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har brug for hjælp til den her opgave: 

En lineær funktion ved navn f, går gennem punkterne A(1,8) og B(4,2). 

Bestem hældningskoefficienten. 

Nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Hældningskoefficienten a kan bestemmes af

a = (y2 - y1) / (x2 - x1)

Hvis vi lader A være punkt 1 og B være punkt 2, så har vi

x1 = 1

y1 = 8

x2 = 4

y2 = 2

som indsat giver

a = (2 - 8) / (4 - 1) = -6/3 = -2


Svar #2
07. oktober 2018 af hejmeddigsakaj (Slettet)

Tak skal du have. Jeg har også lige brug for hjælp til den her opgave: 

I en model kan sammenhængen mellem alder og længde for population af spækhuggere beskrives ved:

f(x) = 37,5x + 273

hvor f(x) angiver længden målt i cm, og x angiver alderen målt i år. 

a) gør rede for betydningen af tallet 273. 

Hvad skal jeg skrive her? er det ikke bare en startværdi? Jeg er lidt forvirret. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. oktober 2018 af liawo (Slettet)

Brug følgende formel: a=y_2-y_1/x_2-x_1

Eller lav to ligninger med to ubekendte:

8=a*1+b

2=a*4+b

Når du har fundet det to ubekendte, så angiver du kun det "a" gav som svar.

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2018 af liawo (Slettet)

a) det er vel længden af spekhuggeren når den bliver født (altså i 0 antal år)


Svar #5
07. oktober 2018 af hejmeddigsakaj (Slettet)

b) Bestem den relative afvigelse mellem længden af spækhuggeren fra Seaworld og modellens værdi for længden af en 3 år gammel spækhugger. 

Hvad skal jeg så her? Jeg forstår ikke opgaven eller hvordan jeg skal løse den. 


Svar #6
07. oktober 2018 af hejmeddigsakaj (Slettet)

En bestemt spækhugger fra forlystelsesparken seaworld er 3 år gammel og har en længde på 422 cm. ^^ det er til opgaven b). 


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. oktober 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Længde af 3 år gammel spækhugger i følge modellen:

f(3) = 37,5*3 + 273 = 385,5 cm

Seaworld-spækhuggeren afviger altså:

(422 - 385,5) / 385,5 = 0,095 = 9,5%

Den afviger altså 9,5% fra modellen.


Svar #8
07. oktober 2018 af hejmeddigsakaj (Slettet)

Tak for hjælpen. 

Vil du også lige hjælpe mig med den sidste opgave? Jeg har vedhæftet et billede. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. oktober 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Du skal lave lineær regression på tallene.

b er målebægerets masse i g, og a er vandets massefylde i g/mL (som er det samme som kg/L).


Svar #10
07. oktober 2018 af hejmeddigsakaj (Slettet)

Hvorfor skal jeg lave en lineær regression? Er det så jeg kan finde a og b?


Svar #11
07. oktober 2018 af hejmeddigsakaj (Slettet)

Jeg har lavet en lineær regression som du kan se på det vedhæftede billede. Men forstår ikke hvad jeg skal bruge det til?


Brugbart svar (0)

Svar #12
07. oktober 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Når jeg bruger denneher: http://www.xuru.org/rt/LR.asp

med dataene:

0 153.0
25 177.6
50 202.1
75 226.7
100 251.3

Så får jeg

y = 0.9828 x + 153

Det svarer altså til at 

a = 0,9828 g/mL

b = 153 g


Brugbart svar (0)

Svar #13
07. oktober 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Du har fået det samme som mig.


Svar #14
07. oktober 2018 af hejmeddigsakaj (Slettet)

Ja.

Ved b) Gør rede for, hvad tallet a fortæller om sammenhængen mellem volumen og masse. Hvad skal jeg så skrive der?


Brugbart svar (0)

Svar #15
07. oktober 2018 af Sveppalyf (Slettet)

a udtrykker forholdet mellem massen af vandet og dets volumen. Det er med andre ord vandets massefylde i enheden g/mL (som er det samme som kg/L).

b svarer til målebægerets masse i g.


Svar #16
07. oktober 2018 af hejmeddigsakaj (Slettet)

Tak!! 

Vil du lige hjælpe med at løse ligningen?

En funktion er givet ved forskriften f(x) = 3x + x - 2

a) løs f(x) = 14 

Har fået det til 4 men tror ikke, at det er rigtigt. 


Brugbart svar (0)

Svar #17
07. oktober 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Skal forskriften være f(x) = 3x + x - 2? Skal et af x'erne ikke stå i anden eller noget?


Svar #18
07. oktober 2018 af hejmeddigsakaj (Slettet)

Nej. Det gør det ikke i opgaven. Der står på forskriften er: f(x) = 3x + x - 2

Løs f(x) = 14.


Brugbart svar (0)

Svar #19
07. oktober 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Nå ok.

f(x) = 14  <=>

3x + x - 2 = 14  <=>

4x - 2 = 14  <=>

4x = 16  <=>

x = 4


Brugbart svar (0)

Svar #20
07. oktober 2018 af ringstedLC

#10

Hvorfor skal jeg lave en lineær regression? Er det så jeg kan finde a og b?

Når a og b skal beregnes og du har mere end to talpar, skal du altid anvende regression. Du kan anvende regression på to talpar, men da det forventes, at du kan beregne a og b uden hjælpemidler, er det en god ide at bruge metoden i #1 til to talpar for træningens skyld.


Forrige 1 2 Næste

Der er 31 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.