Matematik

Differentialregning

08. oktober 2018 af Signekas - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg har virkelig siddet i lang tid nu og skulle løse en opgave i Wordmat, (vedhæftet) 

Jeg kan godt lave den i TI-Nspire, men i Wordmat, kan jeg slet ikke få det til at passe. Nogle der er gode til Wordmat, og måske vil forklare eller sende en løsningsforslag til hvordan den kan laves i wordmat? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2018 af mathon

                


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2018 af PeterValberg

Det er sådan set "lige ud af landevejen" med WordMat.
Du definerer funktionen, fx. med definitionslighedtegnet :=
Herefter kan du bare (i et matematikfelt ALT+m) skrive N'(20) og beregne det (ALT+b)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2018 af mathon

              \small N{\, }'(t)=2.38095\cdot 10^{-5}\cdot N\cdot (4200-N)

                        \small N(20)=\frac{4200}{1+10\cdot e^{-0.1\cdot 20}}=1.78469\cdot 10^3

              \small N{\, }'(20)=2.38095\cdot 10^{-5}\cdot 1.78469\cdot 10^3\cdot (4200-1.78469\cdot 10^3)

              


Svar #4
08. oktober 2018 af Signekas

Jeg prøvede det i et helt nyt dokument med wordmat nu, hvor jeg ikke har defineret andre funktioner.. Og fik løst den til samme svar pvm! Tror det var det der gik galt. Tak for svar begge to :)


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.