Matematik

Bestem tallet t, så vektorene a og b er parallelle

09. oktober 2018 af SofieNygaard2 - Niveau: A-niveau

Hej 

Bestem tallet t, så vektorene a = ( 2 , (2t-3) ) og b = ( 4, (7t-5) ) er parallelle. 

Jeg ganger på kryds altså ( 2 * (7t-5) - (2t-3) * 4 ) =  14t - 10 - 8t - 12 = 0

Jeg har set et facit til opgaven men der bliver det +12 og jeg har selv fået det til -12. 

Ganger man ikke 4 med (-3)?       så     4 * -3 = -12 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2018 af mathon

                 \small \begin{vmatrix} 2 &4 \\ 2t-3& 7t-5 \end{vmatrix}=0

                 \small 2\cdot (7t-5)-(2t-3)\cdot 4=0

                 \small \left ( 14t-10 \right )-\left ( 8t-12 \right )=0

                 \small 14t-10-8t+12=0

                 \small 6t=-2

                 \small 3t=-1

                 \small t=-\tfrac{1}{3}


Svar #2
09. oktober 2018 af SofieNygaard2

Jeg forstår det hele men hvorfor skifter -12 til +12?

Svar #3
09. oktober 2018 af SofieNygaard2

Har lige undersøgt det nærmere. Tak for det. Da det er en minus parantes skifter de alle fortegn inde i.

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. oktober 2018 af mathon

...man hæver en minusparentes ved at skifte  + og - for- og regnetegn. 


Skriv et svar til: Bestem tallet t, så vektorene a og b er parallelle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.