Matematik

Bestem ligningen for tangenten med hældning −4

09. oktober 2018 af Polos - Niveau: B-niveau

Bestem ligningen for tangenten med hældning −4 til grafen for funktionen f(x) = 2x^2 + 3x − 4

Hvordan regner man denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2018 af mathon

hældning −4
betyder
                            \small f{\, }'(x_o)=-4

                            \small 4x_o+3=-4 ...
 \small \textup{tangentligningen:}
                            \small \small y=-4x+(f(x_o)-(-4)\cdot x_o)


Svar #2
09. oktober 2018 af Polos

Jeg løser ligningen 4x0+3=-4 og får -7/4 er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2018 af mathon

    Ja.


Skriv et svar til: Bestem ligningen for tangenten med hældning −4

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.