Fysik

Hej er nogen som kan hjælpe mig med nogen opgaver

10. oktober 2018 af Hjælpmig1233 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En kasse står på et skråplan med en hældning på 40° med vandre.  Kassen vejer 20 kg. Gnidnigskoefficienten mellem kasse og overflade på skråplanet er μ=0,3.

1. Indtegn og beregn de kræfter der påvirker klodsen. (Der kan ses bort fra luftmodstand)

2. Beregn hastigheden når klodsen har bevæget sig 50 cm ned af skråplanet? 

3. Hvor stort et arbejde er der udført på klodsen? 

4. Der sættes en elektrisk motor til at trække klodsen tilbage til startpositionen. Hvor stor en effekt skal motoren mindst have, hvis den skal kunne trække kassen tilbage til startpositionen på 30 sek?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2018 af mathon

\small \textbf{accelererende kraft:}
                                        \small m\cdot g\cdot \sin(40\degree)-\mu \cdot m\cdot g\cdot \sin(40\degree)

\small \textbf{acceleration nedad:}
                                        \small a=g\cdot \left ( \sin(40\degree) -0.3 \cdot \cos(40\degree)\right )
\small \textbf{hastighedsberegning:}
                                        \small 2\cdot a\cdot \Delta s=v^2-{v_0}^2\qquad\textup{hvor }v_o=0

                                        \small \small v=\sqrt{2\cdot a\cdot \Delta s}


Svar #2
10. oktober 2018 af Hjælpmig1233 (Slettet)

Kan du komme med mellem beregning?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2018 af mathon

2.

     \small \textbf{acceleration nedad:}
                                             \small a=\left (9.82\; \tfrac{m}{s^2} \right )\cdot \left ( \sin(40\degree) -0.3 \cdot \cos(40\degree)\right )=4.06\; \tfrac{m}{s^2}
     \small \textbf{hastighedsberegning:}
                                             \small \small v=\sqrt{2\cdot \left ( 4.06\; \tfrac{m}{s^2} \right )\cdot (0.5\; m)}=2.01\; \tfrac{m}{s}


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. oktober 2018 af mathon

3.

     \small \textbf{udf\o rt arbejde med konstant kraft:}

                                         \small A=\overrightarrow{F}_{res}\cdot \overrightarrow{s}=F_{res}\cdot s\cdot \cos(v)=m\cdot a\cdot s\cdot \cos(0)=m\cdot a\cdot s=
                                                  \small (20\; kg)\cdot \left(4.06\; \tfrac{N}{kg}\right)\cdot (0.5\; m)=40.6\; J


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. oktober 2018 af mathon

4.

     \small \small \textbf{udf\o rt arbejde opad med konstant kraft:}

       \small P_{min}=\frac{A}{t}=\frac{m\cdot \left (g\cdot \mu \cdot \cos(\alpha ) \right ) \cdot s}{t}=

                                \small \frac{(20\; kg)\cdot \left ( 9.82\; \tfrac{N}{kg}\cdot 0.3 \cdot \cos(40\degree ) \right ) \cdot (0.5\; m)}{30\; s}=0.75\; \tfrac{Nm}{s}=0.75\; \tfrac{J}{s}=0.75\; W
                                                  


Skriv et svar til: Hej er nogen som kan hjælpe mig med nogen opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.