Matematik

Differentialregning

10. oktober 2018 af chiladak - Niveau: B-niveau

Jeg har funtionen f´(x)= e^x + (x+1)*e^x

Jeg skal nu løse ligningen: e^x + (x+1)*e^x = 0

Er der nogen der præcist trin for trin kan forklare hvad der skal gøres?


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. oktober 2018 af mathon

                \small \left (1+x+1 \right )e^x=0

                \small \left (x+2 \right )e^x=0\qquad e^x>0
\small \textbf{hvorfor:}
                 \small x+2=0

                 \small x=-2


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. oktober 2018 af AMelev

Umiddelbart har det ikke noget med differentialregning at gøre, så overskriften er lidt misvisende.

Sæt ex uden for parentes og benyt nul-reglen.
Alternativt kan du dividere på begge sider af lighedstegnet med ex, som jo er positiv for alle x.
NB! Husk at dividere i begge led på venstresiden.


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.