Fysik

Beregn den effekt, der afsættes i de fire ressistorer

12. oktober 2018 af smolovJr - Niveau: B-niveau

Hej, jeg skal lave denne opgave hvor jeg skal finde den effekt der afsættes i de 4 resistorer, hvordan gør man lige dette?
På forhånd tak :-)

Vedhæftet fil: 2018-10-12 (1).png

Svar #1
12. oktober 2018 af smolovJr

Det er opgave 6 iøvrigt :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2018 af mathon

Erstatningsmodstanden for \small R_1, \textup{ }R_2\textup{ og }R_3
er
                       \small 15\; \Omega \textup{ som er serieforbundet med }R_4.

                      \small \textup{Serieforbundne modstande deler sp\ae ndingen i modstandstallenes forhold,}
                      \small \textup{sp\ae ndingen over begge grene er er 20 V og sp\ae ndingen over }R_4\textup{ er 40 V.}

                      \small \small \begin{array}{ll} \textup{sp\ae ndingen over } R_1\textup{er}&\frac{35}{3}\; V\\ \textup{sp\ae ndingen over } R_1\textup{er}&\frac{25}{3}\; V \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. oktober 2018 af mathon

                    \small \small \small \begin{array}{ll} \textup{sp\ae ndingen over } R_1\textup{ er}&\frac{35}{3}\; V\\ \textup{sp\ae ndingen over } R_2\textup{ er}&\frac{25}{3}\; V \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. oktober 2018 af mathon

                         \small \small \begin{array}{llcccr} {R_1}'s\textup{ effektforbrug}&P_1=\frac{\left ( \left (\tfrac{35}{3} \right )^2\; W\cdot \Omega \right )}{35\; \Omega }&=&W&3.89\\\\ {R_2}'s\textup{ effektforbrug}&P_2=\frac{\left ( \left (\tfrac{25}{3} \right )^2\; W\cdot \Omega \right )}{25\; \Omega }&=&W&2.78\\\\ {R_3}'s\textup{ effektforbrug}&P_3=\frac{\left ( \left (20 \right )^2\; W\cdot \Omega \right )}{20\; \Omega }&=&W&20.00\\\\ {R_4}'s\textup{ effektforbrug}&P_4=\frac{\left ( \left (40 \right )^2\; W\cdot \Omega \right )}{30\; \Omega }&=&W&53.33 \end{array}


Skriv et svar til: Beregn den effekt, der afsættes i de fire ressistorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.