Fysik

fysik

12. oktober 2018 af Nanna34 - Niveau: B-niveau

b) er det rigtigt nok at man får  det til 1580050J?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. oktober 2018 af Sveppalyf (Slettet)

b)

P * t  = (mvand * cvand + msten * csten) * (Tslut - Tstart)  <=>

t = (mvand * cvand + msten * csten) * (Tslut - Tstart) / P

Nu står der ikke noget om starttemperaturen, bare at vandet er koldt, så vi kan sætte det til 20oC.

t = (9,0 kg * 4210 J/(kg*oC) + 3,2 kg * 920 J/(kg*oC) * (50oC - 20oC) / 1,20*103 W = 1021 s ≈ 17 min


Svar #2
12. oktober 2018 af Nanna34

#0

b) er det rigtigt nok at man får  det til 1580050J?

hmm, hvad med hvis jeg regner energi af vand for sig, og energi af stenen for sig, og dereter lægge dem sammen og dividere med effekt= jeg fik det til 23 min;(((


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Du kan godt dele det op i vand og sten for sig

t = (mvand*cvand*ΔTvand + msten*csten*ΔTsten) / P


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. oktober 2018 af Sveppalyf (Slettet)

t = (9,0 kg* 4210 J/(kg*oC) * (50oC - 20oC) + 3,2 kg * 920 J/(kg*oC) * (50oC - 20oC)) / 1,20*103 W = 1021 s ≈ 17 min


Skriv et svar til: fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.