Matematik

Partiel integration

13. oktober 2018 af der2o0 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg ønsker at integrere \int e^x*x^2 vha. partiel integration. Jeg sætter f(x)=x^2 og g(x)=e^x

Jeg anvender \int f*g=f*G-\int f'*G  og får \int x^2*e^x=x^2*e^x-\int 2x*e^x

Men hvad gør jeg nu? Skal man anvende partiel integration igen? Hvis ja, hvordan kommer det så til at se ud? Det endelige resultat bør jo gerne blive e^x(x^2-2x+2)

Takker på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2018 af mathon

                      \small \int e^x\cdot x^2\mathrm{d}x=e^x\cdot x^2-2\int e^x\cdot x\mathrm{d}x=

                       \small e^x\cdot x^2-2\cdot \left ( e^x\cdot x-\int e^x\cdot 1\mathrm{d}x \right )=

                       \small e^x\cdot x^2-2\cdot \left ( e^x\cdot x-e^x \right )=

                       \small e^x\cdot x^2-2 e^x\cdot x+2e^x =

                       \small \left (x^2-2 x+2 \right ) e^x


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. oktober 2018 af mathon

korrektion:

                      \small \int e^x\cdot x^2\mathrm{d}x=e^x\cdot x^2-2\int e^x\cdot x\mathrm{d}x=

                       \small e^x\cdot x^2-2\cdot \left ( e^x\cdot x-\int e^x\cdot 1\mathrm{d}x \right )=

                       \small \small e^x\cdot x^2-2\cdot \left ( e^x\cdot x-e^x \right )+k=

                       \small e^x\cdot x^2-2 e^x\cdot x+2e^x +k=

                       \small \left (x^2-2 x+2 \right ) e^x+k


Skriv et svar til: Partiel integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.