Matematik

Algebra problemløsning

20. oktober 2018 af Bogelsker (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Her er opgaven: Når tre tal lægges sammen to og to, fås resultaterne 38, 44 og 52. Hvad er det største af de tre oprindelige tal?

Jeg forstår ikke helt, skal de to tal der lægges sammen være ens? Altså fx 22+22=44, eller skal de tal være forskellige fx 21+23=44, for det står der nemlig ikke. Det er meningen at man skal lave en ligning/ligninger, da det jo er algebra. 

På forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. oktober 2018 af mathon

                        \small \begin{array} {lrcll} &x+y&=&38\\ &x+z&=&44\\ &y+z&=&52 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2018 af mathon

                        \begin{array}{lrcllrcll} &x+y&=&36&\textup{subtraheres fra }&x+z&=&44&\\ \textup{hvilket giver:}&z-y&=&6&\textup{som adderes til}&y+z&=&52\\ \textup{hvilket giver:}&2z&=&58&\textup{hvoraf}&z&=&29\\ \textup{til beregning af x og y}&x&=&44-29&&x&=&15\\ &y&=&52-29&=&y&=&23\\ \end{array}


Skriv et svar til: Algebra problemløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.