Kemi

Luftarters densitet, HJÆLP!?

23. oktober 2018 af Planteelsker - Niveau: C-niveau

Hej, jeg håber virkelig, at der er en der kan hjælpe mig. Jeg skal lave et forsøg, hvor jeg har 3 stearinlys i en beholder. Gasarterne vil i beholderen fordele sig sådan at CO ligger øverst, O2 i midten og CO2 nederst. Der er et stearinlys i hver gasart. Hvorfor fordeler gasarterne sig som de gør? Jeg ved, at lyset i midten (ved O2) kommer til at brænde i længst tid, men hvorfor egentlig? Og hvilket lys vil så gå ud først?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2018 af mathon

Oxygen nærer forbrændingen, hvorfor stearinlyset i O_2-\textup{zonen} brænder længst.

      \small \small \begin{array}{lrcllrcllrcl} \textbf{gasdensiteter}&\varrho &=&\frac{p}{R\cdot T}\cdot M\\\\ \textup{densitetsforhold}&\frac{\varrho _{CO}}{\varrho _{O_2}}&=&\frac{28}{32}&\frac{\varrho _{CO}}{\varrho _{CO_2}}&=&\frac{28}{44}&&\frac{\varrho _{O_2}}{\varrho _{CO_2}}&=&\frac{32}{44} \end{array}                  

...

   da \frac{p}{R\cdot T}\textup{ forkortes v\ae k.}


Svar #2
23. oktober 2018 af Planteelsker

Okay mange tak :) 


Skriv et svar til: Luftarters densitet, HJÆLP!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.