Matematik

Beregn diameteren

23. oktober 2018 af Emil010901 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Et cirkeludsnit på 45,73 grader er 4,98 m2. Beregn diameteren.

Har brug for lidt hjælp tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2018 af PeterValberg

Divider 4,98 med 45,73 og gang herefter med 360, - derved får du arealet A af hele cirklen.

Bestem så diameteren som:

d=\sqrt{\frac{4\cdot A}{\pi}}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2018 af AMelev

Areal af cirkel er π·r2, hvor r er radius.
Areal af cirkeludsnit er dermed π·r2·v/360, hvor v er vinklen i cirkeludsnittet og r er radius.
Løs ligningen π·r2·45.73/360 = 4.98 mht. r og gang resultatet med 2 for at bestemme diameteren.


Skriv et svar til: Beregn diameteren

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.