Matematik

Jeg skal finde X men er ikke sikker på om jeg gør det rigtigt

23. oktober 2018 af Sanclemente (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Okay, sååå jeg skal lave denne opgave

476 X - 220 = 367 X + 675 

Indtilvidere har jeg bare gjort dette : 467 X - 367 X = 109 

Problemet er jeg ikke ved hvad jeg skal gøre af de andre tal. Skal jeg minuse eller pluse de andre tal? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. oktober 2018 af liawo (Slettet)

Det er ikke korrekt;

476x-220=367x+675

Træk "367x" fra på begge sider:

109x-220=675

Plus 220 på begge sider:

109x=895

Divider med 109 på begge sider:

x=895/109

x=8.21


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. oktober 2018 af PeterValberg

#0 Lige en lille detalje

Skal jeg minuse eller pluse de andre tal? 

"minusse" og "plusse" er ikke korrekt matematik-sprogbrug :-)
Man bør sige, at man adderer, lægger sammen eller bestemmer summen i stedet for at sige "plusse"
Man bør sige, at man subtraherer, trækker fra eller bestemmer differensen i stedet for at sige "minusse"

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2018 af liawo (Slettet)

#2

Du ved godt at lærerne er fuldstændig ligeglade om man siger plusse eller minusser? Læren forstår hvad eleven mener.

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2018 af SuneChr

# 0 og # 3
Læreren skal også kunne omstille sig med brug af sproget. Har læreren klasser fra første til ottende, vil
læreren, i de små klasser, bære over med "plusse" og "minusse", men har læreren i timen efter en 8'klasse,
forholder det sig anderledes. Sproget skal følge barnets/elevens normale udviklingstrin.


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2018 af OliverHviid

#2 og #4

Interessant nok så har jeg hørt mange elever (og nogle lærere) sige "plusse" og "minusse", da jeg gik i gymnasiet. Jeg finder det mærkeligt, at man fx i 2.g stadig kan finde på at sige "plusse", men det er åbenbart tilfældet...


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. oktober 2018 af PeterValberg

#3 Jo, det ved jeg desværre godt, og det synes jeg faktisk er ret sørgeligt.

#4 Som sådan er jeg enig, dog mener jeg sagtens at elever i de små klasser
     kan trække fra og lægge til, - der er ingen grund til at acceptere "minusse" og "plusse"

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Jeg skal finde X men er ikke sikker på om jeg gør det rigtigt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.