Matematik

Bestem linjestykke |EF|

24. oktober 2018 af Imhotep (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kære Forum.

Jeg har til opgave at beregne linjestykke |EF|, som vist på skærmbilledet. Hvordan skal jeg gøre det?

Vedhæftet fil: Screenshot (79).png

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2018 af ringstedLC

I ensvinklede trekanter forholder siderne sig til hinanden parvis lige store.


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. oktober 2018 af mathon

                           \small \left | BC \right |=\sqrt{10^2-8^2}=6

                           \small \textup{skalafaktor:}\qquad \Delta ABC\rightarrow \Delta DEF\quad 1.25

                           \small \left | EF \right |=1.25\cdot \left | BC \right |=1.25\cdot 6


Svar #4
24. oktober 2018 af Imhotep (Slettet)

#3

                           \small \left | BC \right |=\sqrt{10^2-8^2}=6

                           \small \textup{skalafaktor:}\qquad \Delta ABC\rightarrow \Delta DEF\quad 1.25

                           \small \left | EF \right |=1.25\cdot \left | BC \right |=1.25\cdot 6

Mange tak for hjælpen! Jeg har givet dig et velfortjent point for dit svar :-)

-Imhotep


Skriv et svar til: Bestem linjestykke |EF|

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.