Matematik

Procentvis vægtforøgelse når radius forøges med 10%

26. oktober 2018 af jacks756 (Slettet) - Niveau: B-niveau

I en model er en bestemt type græskar kugleformede, og sammenhængen mellem et græskars vægt og radius kan beskrives ved funktionen 
 v(r)=0,0060*r^^2,6657  
hvor v(r) er vægten af græskaret (målt i kg), og r er radius (målt cm). 
 

b) Bestem den procentvise vægtforøgelse for et græskar, når radius forøges med 10%. 

Jeg er helt væk hjælp please


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2018 af MatHFlærer

r_y=((1+r_x)^a-1)\cdot 100\% her er a=2.6657r_x=10\%=0.1 og du kan nu finde r_y i procent.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2018 af AMelev

Se tilsvarende problemstilling i denne tråd https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1857206


Skriv et svar til: Procentvis vægtforøgelse når radius forøges med 10%

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.