Matematik

Bevis for b i en lineær funktion

29. oktober 2018 af Casperschmidt00 (Slettet) - Niveau: C-niveau

b = y1 - a * x1

er der en som lige vil bevise det for mig? kan nemlig ikke finde det jeg skal bruge for at kunne bevise det


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2018 af ringstedLC

Generel lineær funktion:

\begin{align*} y &= ax+b \Leftrightarrow b=y-ax \\ \end{align*}

For et talpar gælder det:

\begin{align*} (x_0,\;y_0) \\ y_0 &= ax_0+b \Leftrightarrow b=y_0-ax_0 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2018 af SådanDa

Du har at y=ax+b, træk ax fra på begge sider, nu har du y-ax=b


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2018 af guuoo2 (Slettet)

"Lineær funktion" betyder pr. definition at forskriften har formen
    f(x) = a·x + b

Grafen for f er givet ved ligningen
    y = f(x)
    y = a·x + b

Subtraheres  a·x  på begge sider giver det:
    y - a·x = b


Skriv et svar til: Bevis for b i en lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.