Kemi

Beregning af densitet

31. oktober 2018 af nannakii (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har følgende spørgsmål jeg håber I kan hjælpe med. 

1. Beregn densiteten af thallium(I)chlorid. Brug følgende oplysninger:

M(TI)=204,383 g/mol,
M(Cl)=35,453 g/mol og
Na = 6,023*10^23 mol^-1
r(Cl-) = 1,67 Å

Jeg fandt tidligere ud af i  opgaven at:
d011 = 2,714 Å
a = 3,839 Å
r(TI+) = 1,66 Å

Derudover kan jeg fortælle at TICl har cæsiumstrukturen, og svaret skal blive 7,04 g/cm3

2. Bereng den korteste afstand mellem centrum af TI+ og Cl- ionerne i strukturen. Til denne opgave kan jeg oplyse at TICl i dette tilfælde har natriumchlorid strukturtype, og svaret skal blive 3,160 Å

Jeg fandt tidligere ud af i opgaven at:
d022 = 2,234 Å
a = 6,321

Så det vil sige at den korteste afstand vil være 1/2 * a, men hvorfor? kan ikke se det for mig rent visuelt..


Skriv et svar til: Beregning af densitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.