Matematik

Tricky opgave, joint CDF

31. oktober 2018 af JensIIIIII (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej SP

Jeg har denne opgave (vedhæftet), som jeg har svært ved at løse

"joint PDF" er bestemt til F_XY(x,y)=e^-(x+2y), x,y>0

Jeg mangler kun hjælp til opgave B:

 Jeg med på, at jeg skal integrere, men jeg har svært ved at finde grænserne. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2018 af guuoo2 (Slettet)

Du behøver ikke at integerere, fordi PDF'en er  2 e^{-x-2 y}  hvor x og 2y indgår symmetrisk, hvorfor P(X < 2Y)  og  P(X > 2Y)  er ens, mens P(X = 2Y) = 0, da \small \{(x,y)\in\mathbb{R}_+^2:x=2y\} er en Lebesgue-0-mængde.

Da P er et sandsynlighedsmål gælder
     P(X < 2Y) + P(X = 2Y) + P(X > 2Y) = 1    =>  P(X < 2Y) = 1/2


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2018 af Jensaaaaaaaa (Slettet)

Jeg har desværre ikke endnu hørt om metoden, hvorpå du forklarer det (specielt en Lebesgue-0-mængde) (har ikke haft kurset integrale-mål teori endnu)

Har du lyst til at forklare det vha. af integration eller på en mere "simpel metode"?


Skriv et svar til: Tricky opgave, joint CDF

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.