Matematik

geometri med vektorer

07. november 2018 af MortenHP00 (Slettet) - Niveau: B-niveau

er helt på bar bund, hvordan kommer jeg igang med denne opgave?? på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2018 af mathon

Begynd med at beregne sidelængerne ved at benytte punktafstandsformlen..

               


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2018 af PeterValberg

Givet punkterne A(x1, y1) og B(x2,y2) i et koordinatsystem
kan længden af linjestykket AB bestemmes vha.:

|AB|=\sqrt{(x_2-x_1)^2+(y_2-y_1)^2}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
07. november 2018 af MortenHP00 (Slettet)

Hej Peter

Når man så istedet skal beregne BC, siger man så:

B(x1, y1) og C(x1, y1) og derefter det samme som med AB?

Mvh Morten


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. november 2018 af PeterValberg

Ja
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. november 2018 af mathon

\small \begin{array}{lrclclcl} \textup{sidel\ae ngder:}&\left | AB \right |=c&=&\sqrt{(9-2)^2+(0-(-1))^2}&=&5\sqrt{2}\\\\ &\left | AC \right |=b&=&\sqrt{(-1-2)^2+(3-(-1))^2}&=&5\\\\ &\left | BC \right |=a&=&\sqrt{(-1-9)^2+(3-0)^2}&=&\sqrt{109}\\\\ \textup{vinkler:}&A&=&\cos^{-1}\left ( \frac{25+50-109}{2\cdot5\cdot 5\sqrt{2} } \right )&=&118.74\degree\\\\ &B&=&\cos^{-1}\left ( \frac{109+50-25}{2\cdot\sqrt{109}\cdot 5\sqrt{2} } \right )&=&24.83\degree\\\\ &C&=&\cos^{-1}\left ( \frac{109+25-50}{2\cdot\sqrt{109}\cdot 5 } \right )&=&36.43\degree \end{array}


Skriv et svar til: geometri med vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.