Matematik

Liter i en cylinder

07. november 2018 af Victor0054 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvordan finder jeg ud af hvor mange liter der kan være i en cylinder

Længde: 13cm

Radius: 0,02m


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. november 2018 af StoreNord

Lav målene om til decimeter.  dm3 er det samme som liter.

Volumen er cirkelfladen gange højden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2018 af AMelev

Angiv længdemålene i dm, da 1 L = 1 dm3

Grundfladens areal er .... dm2
Højden er ...... dm
Rumfang = Grundfladeareal · Højde er ...... dm3


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2018 af mathon

Hvis ale længdemål er i dm opnås rumfanget i dm3 = L:

                   \small V=L\cdot \pi \cdot r^2

                   \small V=(1.3\; dm)\cdot \pi \cdot (0.2\; dm)^2


Skriv et svar til: Liter i en cylinder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.