Matematik

Bestem længde og areal

08. november 2018 af aya111 - Niveau: C-niveau

Bestem længden af CE

Bestem arealet af trekanten område CDE

Vedhæftet fil: a4.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2018 af mathon

Hvis du indtegner en hjælpelinje fra C vinkelret på AE
har du af den retvinklede trekant, som herved fremkommer:

                  \small \cos(69\degree)=\frac{5}{\left | CE \right |}

                  \small \left | CE \right |=\frac{5}{\cos(69\degree)}


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2018 af mathon

                  \small \small T_{CDE}=\frac{\left | CE \right |^2}{2}\cdot \frac{\sin(13\degree)\cdot \sin(151\degree)}{\sin(151\degree)}


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2018 af mathon

anvendt er:
                       \small T=\tfrac{1}{2}\cdot a\cdot b\cdot \sin(C)         \small \frac{b}{\sin(B)}=\frac{a}{\sin(A)}\Leftrightarrow b=a\cdot\frac{\sin(B)}{\sin(A)}

hvoraf
                       \small T= \tfrac{a^2}{2}\cdot \tfrac{\sin(B)\cdot \sin(C)}{\sin(A)}

og                   \small \sin(180\degree-V)=\sin(V)


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2018 af ringstedLC

#3: Ups:

\begin{align*} T_{CDE} &= \frac{\left | CE \right |^2}{2}\cdot \frac{\sin(13^{\circ})\cdot \sin(180^{\circ}-(13^{\circ}+151^{\circ}))}{\sin(151^{\circ})} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. november 2018 af mathon

                  \small \small \small T_{CDE}=\frac{\left | CE \right |^2}{2}\cdot \frac{\sin(13\degree)\cdot \sin(151\degree+13\degree)}{\sin(151\degree)}


Skriv et svar til: Bestem længde og areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.