Tysk

Grammatik i forhold til ledsætning

09. november 2018 af louisesk9 - Niveau: A-niveau

Hej, jeg er lidt i tvivl om, hvilken bøjning jeg skal have af verbet "enführen". Jeg er selv kommet frem til de her to sætninger: 

1. Er hat nämlich ein Passagierflugzeug mit 164 Passagieren abgeschossen, weil ein Terrorist das Flugzeug entführen hat. 

2. Er hat nämlich ein Passagierflugzeug mit 164 Passagieren abgeschossen, weil ein Terrorist das Flugzeug entführt hat. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. november 2018 af Lillon (Slettet)

1. Er hat nämlich ein Passagierflugzeug mit 164 Passagieren abgeschossen, weil ein Terrorist das Flugzeug entführen hat.

2. Er hat nämlich ein Passagierflugzeug mit 164 Passagieren abgeschossen, weil ein Terrorist das Flugzeug entführt hat.

--> Korrekt førnutid (perfektum): "hat" = hjælpeverbet "haben" i nutid (præsens) og "entführt = perfektum participium af "entführen".

Perfektum (førnutid) / pluskvamperfektum (førdatid): I ledsætningen står hjælpeverbet sidst (entführt hat).


Svar #2
09. november 2018 af louisesk9

#1

1. Er hat nämlich ein Passagierflugzeug mit 164 Passagieren abgeschossen, weil ein Terrorist das Flugzeug entführen hat.

2. Er hat nämlich ein Passagierflugzeug mit 164 Passagieren abgeschossen, weil ein Terrorist das Flugzeug entführt hat.

--> Korrekt førnutid (perfektum): "hat" = hjælpeverbet "haben" i nutid (præsens) og "entführt = perfektum participium af "entführen".

Perfektum (førnutid) / pluskvamperfektum (førdatid): I ledsætningen står hjælpeverbet sidst (entführt hat).

Tusind tak! Det giver rigtig god mening!¨


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2018 af Stygotius (Slettet)

Hvad skal  "Grammatik i forhold til ledsætning" betyde?? Hvilket forhold taler du om ?

-Det rigtige ville være  ".....weil ein Terrorist das Flugzeug entführt hatte" (førdatid)

Pluskvamperfektum (førdatid)  bruges om en handling som ligger før en anden datidig handling.

Derfor hedder formen  -logisk nok-  "før-da-tid". 


Skriv et svar til: Grammatik i forhold til ledsætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.