Matematik

Talrummet

10. november 2018 af CLMT - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, 

Er der en der kan svare på hvordan man finder en vektor der ikke ligger i billedrummet? 

Det her er min opgave:

I vektorrummet R3 er der givet vektorerne a1 = (1, 1, 0) , a2 = (1, 2, −1) og

a3 = (−3, −3, 1) . Endvidere er en lineær afbildning f : R3 → R3 fastlagt vedf(a1)=2a1−a2, f(a2)=−4a1+2a2 og f(a3)=a3 .

Angiv en vektor i R3 som ikke tilhører billedrummet.

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2018 af peter lind

Find en vektor der er ortogonal til 2a1-a2 og a3


Svar #2
10. november 2018 af CLMT

Og hvordan finder man den? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2018 af peter lind

(2a1-a2)×a3


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2018 af seltzer

Peter Lind, hvordan vil du finde et krydsprodukt der ikke er mellem to vektorer i 3 dimensioner?


Skriv et svar til: Talrummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.