Matematik

kendte funktioner

14. november 2018 af Larsdk4 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan får jeg den sidste del med. 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2018 af StoreNord

I det  som du har markeret med gult mangler vist      3x  foruden   k.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2018 af AMelev

Du har to forskellige forskrifter for g(x) - hvor får du nr. 2 fra? Jeg kan heller ikke gennemskue, hvordan du kommer frem til sidste linje. Under alle omstændigheder er det forkert. Den midterste linje er ikke helt rigtig, men du har heller ikke noget at bruge den til. Når man skal finde stamfunktioner til brøker kan man ikke bare tage tæller og nævner hver for sig.

Brug dit CAS-værktøj til at bestemme stamfunktionerne G(x).

Når det er gjort, udnytter du, at hældningskoefficienten til tangenten i røringspunktet (x0,G(x0)) er G'(x0), altså er G'(x0) = 4 ⇔ g(x0) = 4. Løs denne ligning mht. x0. 

Så benytter du, at røringspunktet er fælles for tangenten og G-grafen, så G(x0) = 4·x0-108·ln(3). Løs denne ligning mht. k.

Er din profil opdateret? Jeg synes måske, det er en lidt "barsk" opgave på Hf B.


Svar #3
14. november 2018 af Larsdk4 (Slettet)

#2

Du har to forskellige forskrifter for g(x) - hvor får du nr. 2 fra? Jeg kan heller ikke gennemskue, hvordan du kommer frem til sidste linje. Under alle omstændigheder er det forkert. Den midterste linje er ikke helt rigtig, men du har heller ikke noget at bruge den til. Når man skal finde stamfunktioner til brøker kan man ikke bare tage tæller og nævner hver for sig.

Brug dit CAS-værktøj til at bestemme stamfunktionerne G(x).

Når det er gjort, udnytter du, at hældningskoefficienten til tangenten i røringspunktet (x0,G(x0)) er G'(x0), altså er G'(x0) = 4 ⇔ g(x0) = 4. Løs denne ligning mht. x0. 

Så benytter du, at røringspunktet er fælles for tangenten og G-grafen, så G(x0) = 4·x0-108·ln(3). Løs denne ligning mht. k.

Er din profil opdateret? Jeg synes måske, det er en lidt "barsk" opgave på Hf B.

Har faget på fjernundervisning, Så har ikke så mange, at spørge om hjælp hos 


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2018 af AMelev

Hvilket CAS-program bruger du? 

Hedder din funktion g(x) =\frac{x}{\sqrt{x}+3}? Du kan ikke bestemme stamfunktion til den "i hånden"
Hvis ja, så skulle din stamfunkton blive - ikke specielt "pæn".

Vedhæftet fil:Billede.jpg

Skriv et svar til: kendte funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.