Fysik

Indre Eller termisk energi. Opgaver.

18. november 2018 af Christensen5 (Slettet) - Niveau: C-niveau

18. Lise synes vandet i badekaret er for koldt. Der er 400 kg*(dvs. 400 Liter) ved en temperatur på 31C, men hun vil gerne have det op på 37C. Hun koger vand i en kogekedel og hælder 100C varmt vand i karret indtil blandingen når temperaturen 37C. Hvor meget kogende vand skal hun hælde i, og hvad har energitilførslen kostet, hvis vi benytter prisen 6 øre for 100 kJ.

19.)I et rum med volumen 200 m^3 ønsker man at varme luften op fra 7C til 22C. luftvejer 1.3 kg pr m^3. Hvad ville denne opvarmning ideelt koste, hvis 100 KJ koster 6 øre.

Jeg er udmærket klar over at jeg skal benytte mig af nedestående formel. Men problemet er at jeg ikke ved hvordan jeg skal benytte formlen iforhold til den individuelle opgave. Det vil derfor være behjælpeligt med en guide over hvordan jeg skal løse de enkelte opgaver.

\Delta Eterm=m*c*\Delta T

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2018 af peter lind

18) mkoldc(37-31º) = mvarm*c(100-37º)

19) energien der skal tilføres E=m*c(22-7) = V*ρ*c(22-7º) hvor V er rumfanget og ρ er massefylden


Skriv et svar til: Indre Eller termisk energi. Opgaver.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.