Matematik

x2+2 =3x2-16

19. november 2018 af MatematikNørder (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvordan ville I løse denne opgave? x2+2 =3x2-16. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2018 af Riehm4 (Slettet)

x2 + 2 - 2 = 3x2 - 16 - 2

x2 = 3x2 - 18

x2 - 3x2 =  3x2 - 18 - 3x2

-2x2 = (-18)

-2x2 * (-1) = (-18) * (-1) --- vi gør det positivt

2x2 : 2 = 18 : 2

x2 = 9

√x2 = √9

x = 3


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2018 af masteren123

2x+2=6X-16\rightarrow 2+16=6x-2x\rightarrow 18=4x\rightarrow x=4,5


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2018 af mathon

...
      \small x^2=9

      \small \sqrt{x^2}=\sqrt{9}

       \small \left | x \right |=3

       \small x=\mp 3


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2018 af AMelev

#1 Husk at x2 = a har to løsninger, når a > 0, nemlig √a og -√a.


Skriv et svar til: x2+2 =3x2-16

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.