Matematik

Hjælp til ligning ....

25. november 2018 af sansas - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal vha. fgl. lov (Ostwals fortyndingslov) beregne en syrekonstant, Ka: 

[\frac{1 }{\Lambda }= \frac{1}{K_a\Lambda _0^2} \Lambda c+\frac{1}{\Lambda _0 }]

Sådan ser facit ud: https://imgur.com/a/oe4KlYC

Den eneste måde, hvorpå jeg er nået til svaret, er ved at løse det vha. CAS. Hvordan kommer man frem til svaret uden? 

solve(4,21*10-3=1/x*(365,9)2,x) Deraf får jeg samme svar, men jeg ønsker hjælp til løsning af ligningen uden CAS. 

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2018 af peter lind

isoler 1/(KaΛ02)

Find den reciprokke på begge sider af lighedstegnet


Skriv et svar til: Hjælp til ligning ....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.