Matematik

Finde A --> ax^2+3x-6=0

25. november 2018 af Repeno - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sider fast i den her opgave

For hvilke tal a, har ax^2+3x-6=0

Ved at d= b^2-4ac, men kan ikke rigtig komme videre - Mit gæt er 3^2 - 4·a·(-6) = 0, men kan ikke finde a..


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2018 af AMelev

Der mangler noget af opgaveformuleringen, men d er rigtig, du skal bare have den reduceret..

Når d > 0 er der 2 løsninger
Når d = 0, er der 1 løsning
Når d < 0, er der ingen løsninger


Svar #2
25. november 2018 af Repeno

#1

Der mangler noget af opgaveformuleringen, men d er rigtig, du skal bare have den reduceret..

Når d > 0 er der 2 løsninger
Når d = 0, er der 1 løsning
Når d < 0, er der ingen løsninger

Det er jeg godt klar over :D - Jeg ved bare ikke havd jeg skal sætte ind på "a"' plads i mit forsøg på at regne Diskriminenten 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2018 af ringstedLC

Nå, - men det er jo den kunst, der hedder at løse en ligning.

Du skal isolere a ved at trække 32 fra på begge sider og så dividere med (-4)·(-6) på begge sider. Det a giver d = 0, altså én løsning.

Hvis du skal finde for 2 løsninger: 32 - 4·a·(-6) > 0

Hvis du skal finde a for 0 løsninger: 32 - 4·a·(-6) < 0


Svar #4
25. november 2018 af Repeno

.


Svar #5
25. november 2018 af Repeno

#3

Nå, - men det er jo den kunst, der hedder at løse en ligning.

Du skal isolere a ved at trække 32 fra på begge sider og så dividere med (-4)·(-6) på begge sider. Det a giver d = 0, altså én løsning.

Hvis du skal finde for 2 løsninger: 32 - 4·a·(-6) > 0

Hvis du skal finde a for 0 løsninger: 32 - 4·a·(-6) < 0

-9\pm (kvadratroden) 0 / 2

= -4,5,

Er det på rette vej?


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. november 2018 af ringstedLC

NEJ!

Du rådes til at se hvordan man løser ligninger: https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/ligninger/ligninger

ellers får du meget svært i gymnasiet.


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. november 2018 af AMelev

Hvordan lyder opgaven - det har du aldrig fortalt.


Svar #8
25. november 2018 af Repeno

#7

Hvordan lyder opgaven - det har du aldrig fortalt.

Det står i opslaget :) - "For hvilke tal a, har ax2+3x-6=0"


Svar #9
25. november 2018 af Repeno

#6

NEJ!

Du rådes til at se hvordan man løser ligninger: https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/ligninger/ligninger

ellers får du meget svært i gymnasiet.

Jeg kan sagtens løse en ligning, dog har jeg svært ved DEN her, det er også derfor jeg spørger om hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. november 2018 af AMelev

#8 Ja jeg har læst opslaget, men det er jo ikke grammatisk en hel sætning.
Lyder opgaven "For hvilke tal a, har ax2+3x-6=0 2 løsninger"? eller 
"For hvilke tal a, har ax2+3x-6=0 én løsning"? eller 
"For hvilke tal a, har ax2+3x-6=0 ingen løsninger"? 
Hvis der kun står det, du har skrevet, så bed din lærer fortælle, hvad der skulle have stået efter ligningen.


Svar #11
26. november 2018 af Repeno

#10

#8 Ja jeg har læst opslaget, men det er jo ikke grammatisk en hel sætning.
Lyder opgaven "For hvilke tal a, har ax2+3x-6=0 2 løsninger"? eller 
"For hvilke tal a, har ax2+3x-6=0 én løsning"? eller 
"For hvilke tal a, har ax2+3x-6=0 ingen løsninger"? 
Hvis der kun står det, du har skrevet, så bed din lærer fortælle, hvad der skulle have stået efter ligningen.

Det er også derfor jeg er forvirret:) Opgaven står præcist ordret sådan her "For hvilke tal a, har ax^2+3x-6=0" :/


Brugbart svar (0)

Svar #12
26. november 2018 af AMelev

Så synes jeg, du skal tage alle tre nærliggende sætningsslutninger med:

Mulighed 1: "to løsninger?"
Mulighed 2: "én løsning?"
Mulighed 3: "ingen løsninger?"

Når du først har besvaret den ene mulighed, er det hurtigt al besvare de to andre.


Svar #13
26. november 2018 af Repeno

#12

Så synes jeg, du skal tage alle tre nærliggende sætningsslutninger med:

Mulighed 1: "to løsninger?"
Mulighed 2: "én løsning?"
Mulighed 3: "ingen løsninger?"

Når du først har besvaret den ene mulighed, er det hurtigt al besvare de to andre.

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Finde A --> ax^2+3x-6=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.