Matematik

Bestem x, så de to figurer har samme areal.

25. november 2018 af Imhotep (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven lyder: Et kvadrat har sidelængden 3x og et rektangel har sidelængderne x og x + 4. Bestem x, så de to figurer har samme areal. Hvad skal jeg gøre?

Tak på forhånd,

-Imhotep


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2018 af AMelev

Udtrykke begge arealer ved x, sætte dem lig hinanden og løse ligningen mht. x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2018 af ringstedLC

Opstil en ligning for de to arealer, sæt dem lig hinanden og løs for x


Svar #3
25. november 2018 af Imhotep (Slettet)

Ok, hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2018 af AMelev

Areal af kvadrat og areal af rektangel er folkeskolestof.
Meld dig ind i kampen og kom med et bud, så skal vi nok sige til, hvis der er noget, du har misforstået.


Svar #5
02. december 2018 af Imhotep (Slettet)

#4

Areal af kvadrat og areal af rektangel er folkeskolestof.
Meld dig ind i kampen og kom med et bud, så skal vi nok sige til, hvis der er noget, du har misforstået.

(3x)^2=x\cdot x+4, hvad gør jeg så nu?


Brugbart svar (2)

Svar #6
02. december 2018 af AMelev

Du mangler parentes (3x)2 =  x·(x+4) ⇔ 9x2 = x2 + 4x 

Skaf 0 på højresiden i ligningen og løs den enten ved at sætte x uden for parentes og bruge 0-reglen eller ved at bruge løsningsformlen for 2.gradsligninger.


Svar #7
04. december 2018 af Imhotep (Slettet)

#6

Du mangler parentes (3x)2 =  x·(x+4) ⇔ 9x2 = x2 + 4x 

Skaf 0 på højresiden i ligningen og løs den enten ved at sætte x uden for parentes og bruge 0-reglen eller ved at bruge løsningsformlen for 2.gradsligninger.

Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Bestem x, så de to figurer har samme areal.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.