Matematik

Potens forklaring

25. november 2018 af HjælpHurtigst (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har brug for at vide, hvordan man regner: 117^20 * 117^-21 * 117

-også med mellemregninger

jeg kan nemlig ikke få det til at hænge sammen...


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. november 2018 af mathon

              \small 117^{20-21+1}=117^{0}=1


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. november 2018 af peter lind

Brug an1*an2*an3 = an1+n2+n3


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. november 2018 af StoreNord

117^20 * 117= 117^21

Og hvis du ganger dèt med   117^-21 ,   så får du  1.


Svar #4
25. november 2018 af HjælpHurtigst (Slettet)

Hvad så med: 4 * 2^-3 * 8 * 2^-2


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2018 af peter lind

Brug at 4 = 22 og 8=23


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. november 2018 af mathon

         \small 2^{2-3+3-2}=2^0=1


Skriv et svar til: Potens forklaring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.