Matematik

Overfladeareal

25. november 2018 af AmiraKh - Niveau: B-niveau

Hej, er det muligt en herinde lige vil se om jeg har lavet min opgave rigtig :) er nemlig i tvivl om jeg har regnet det rigtigt ud :) 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2018 af AMelev

Prøv at se https://www.studieps/thread.aspx?id=1863905.

Men hvorfor i alverden bruger du 3.14 og ikke π?
Og hvordan kan du få 4 dec. nøjagtighed på summen, når der kun er 2 dec. nøjagtighed på Oa og oa?


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2018 af ringstedLC

... og så er summen ydermere 32084.52, og ikke 32085,67945.

Desuden bør du skrive, hvorfra R og r kommer.

Væn dig til at bruge definitioner og så skrive dem ind formlerne istedet for at bruge lommeregneren.


Svar #3
25. november 2018 af AmiraKh

Så jeg har i princippet lavet opgaven forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2018 af AMelev

#3 Nej, ikke nødvendigvis, men du har i hvert faldl avet nogle uhensigstsmæssigheder unervejs.
Prøv nu at orientere dig i de svar, der er givet til samme opgave i linket i #1.
Hvlket CAS-værktøj har du benyttet?


Svar #5
25. november 2018 af AmiraKh

altså når jeg bruger π istedet for 3,14 får jeg svaret her: 

kan det passe med det her tal?

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. november 2018 af ringstedLC

Indstil til numerisk resultat el. lign.

Nej, nej, - du skal bare rette et par småting:

- over Oa laver du udregning af R og r og definerer dem

- tast så πR og r i Oa-formlen

- tast så π og r i oa-formlen

- definer så O := Oa + oa

Så tror jeg, at den er der.


Svar #7
25. november 2018 af AmiraKh

Forstår ikke helt, er blevet helt forvirret :/


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. november 2018 af ringstedLC

#7: Det var ellers ikke meningen... Forstår du vores kritik?

Efter: ... en kegle med top på".

Skriv:

\begin{align*} O &:= 245 \\ o &:= 28 \\ S &:=146 \\ s &:= 28 \end{align*}

Skriv: Jeg starter med, at beregne R og r.

\begin{align*} R &:= \frac{O}{2\pi } \\ r &:= \frac{o}{2\pi } \end{align*}                                                                                     \begin{align*} \Rightarrow R& := 39 \\\\ \Rightarrow r&:= 26 \end{align*}

Så bestemmer jeg overfladearealet af keglestubben:

\begin{align*} Oa &:= \pi \cdot (R+r)\cdot S \end{align*}                                                             \begin{align*} \Rightarrow Oa& := 29814\end{align*}

Så bestemmer jeg overfladearealet af keglen:

\begin{align*} oa &:= \pi\cdot r\cdot s \end{align*}                                                                            \begin{align*} \Rightarrow oa& := 2287\end{align*}

Det samlede overfladeareal:

\begin{align*} O &:= Oa+oa\end{align*}                                                                          \begin{align*} \Rightarrow O& := 32101\end{align*}


Svar #9
26. november 2018 af AmiraKh

nu forstår jeg meningen i det, tusind tak for hjælpen :) 


Skriv et svar til: Overfladeareal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.