Matematik

Omskrive

25. november 2018 af Maria199412 - Niveau: Universitet/Videregående
ß1x1t +ß2x2t -ß4x3t +ß4x4t +ß5x5t +ut

Hvordan kan omskrive det sådan:

ß1x1t +ß2x2t +ß4(x4t -x3t)+ß5x5t +ut?

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Du tager bare de to led med β4 og sætter β4 uden for parentes:

-ß4x3t +ß4x4t =

β4(-x3t + x4t) =

β4(x4t - x3t)


Svar #2
25. november 2018 af Maria199412

Hvor bliver -B4 til positiv B4?

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Det er kun β4 jeg flytter uden for parentesen. Alt det andet (inklusiv minustegnet) lader jeg blive inden i parentesen.

Altså sådan her:

-β4x3t + β4x4t =

β4(-x3t) + β4(x4t) =

β4(-x3t + x4t) =

β4(x4t - x3t)


Skriv et svar til: Omskrive

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.